portretfotograaf // content creator

Beeldmaker voor de culturele sector

Beeldmaker - visuele content creatie

Als beeldmaker creëer ik (beeldende) content die muzikanten en culturele organisaties verder helpt in hun strijd om gehoord en gevonden te worden. Dit kan variëren van portretfotografie tot concertfotografie. Ook werk ik graag aan het afnemen en opmaken van gehele interviews in tekst en video.

Interview series

Beeldmaker Karen van Gilst interviewde Ellen van der Windt - directeur Batavierhuis in Rotterdam. Haar serie heet #datisdekunst.

#datisdekunst: Een nieuwe serie waarin ik in gesprek ga met kunst en cultuurmakers. Als beeldmaker praat ik met ze over de veranderingen in onze sector na maart 2020, hoe ze tegenslagen omzetten in iets positiefs, filosofeer ik met ze over de toekomst van de sector en leg bloot wat de kracht van kunst is.

#5xtypisch Benjamin Herman door Karen van Gilst

Waar luisteren muzikanten naar? Tijdens het schoonmaken, tijdens sexy time of tijdens het sporten? Hebben ze specifieke nummers voor specifieke momenten? Of luisteren ze naar muziek om hun emoties te beïnvloeden? Kom het te weten in #5xtypisch.

Let op: in het Engels // written in English

Consensus Vocalis door Karen van Gilst

Voor Consensus Vocalis creëerde ik tijdens de coronacrisis ook wat content om relevant en aanwezig te kunnen blijven: de interview serie #ThuisbijCV.

Lees alle interviews hier.

Hoe gaat het nu met onze zangers? Hoe vermaken zij zich thuis? Hebben ze misschien leuke tips? Voor elkaar en voor u? En wat waren hun favoriete zangmomenten van de afgelopen jaren?

Helaas kunnen we onze zangers nog even geen fysiek podium bieden en zullen we ze nog een tijdje moeten missen. Daarom zetten we ze graag op een digitale manier in de spotlights met de serie #thuisbijCV.

website / social / event

Internationaal Vocalisten Concours. Klik hier voor meer evenementenfotografie

Dizzy Lockdown Series - Benjamin Herman en Thomas Pol door Karen van Gilst

Concerten van onder andere Jazzcafé Dizzy, Jazz International Rotterdam, Jazz at the Vic (Victoria Hotel Amsterdam) en voor Jazzenzo.nl op North Sea Jazz. Klik hier voor meer.

Dizzy Lockdown Series: Een reeks betaalbare concertregistraties in samenwerking tijdens de coronacrisis met Jazzcafé Dizzy en Stichting Gillespie. Bekijk alle concerten op het Youtube kanaal.

Streetnotes.nl is een project waarmee je de stad kunt ontdekken door de oren van lokale muzikanten. Kijk op www.streetnotes.nl voor video en fotografie van mijn hand.